KESÄKUU

By Jaana K - 7.19


Kesäkuu alkaa lähestyä loppua ja samalla alkaa myös lähestyä odotettu kesälomaaaa! Työt on väsyttäneet minut tässä kuussa välillä maan rakoon ja joka päivä on tehnyt mieli vain nukkua vapaat hetket. Ehkä myös se auringon puute on ollut osasyyllisenä. Pihallakaan ei ole kasvanut vielä kunnolla mikään, eikä myöskään ole vielä monia hetkiä päästy terassille viettämään. Muutama hellepäivä kuitenkin kuuhun mahtui ja silloin on pyritty nautiskelemaan ja herkuttelemaan.Kiireinen ja kylmä kesäkuu on kuitenkin pitänyt sisällään monia mahtavia hetkiä ja talviturkinkin olen uskaltanut heittää jo ennen kesälomaa mikä on aika saavutus minulle. Nautittiin uudesta rantasaunasta Papinniemessä ja tuolla kesäparatiisissa uskalsin saunasta uimaan pulahtaa pari kertaa.


Yksi kuukauden kohokohdista oli metsäjoogaretki Savonlinnan keskustassa sijaitsevalle Sulosaarelle. Jooga ei ole minulle kovinkaan tuttu liikuntamuoto vielä, mutta tuolta retkeltä sain kyllä kipinän käydä sitä harjoittamaan. Minua varten ei ole hikiset salit, luonto ja rauhallinen liikunta on parasta stressinpoistoa.


Kesäkuussa oli aika monta epävakaista päivää, mutta näin jälkikäteen ajateltuna se ei ollut yhtään huonompi juttu. Sää oli joko vain kylmää tai kylmää ja sateista ja nuo hetket on käytetty tehokkaasti kesälomareissujen suunnitteluun. Uskomatonta, että parin viikon päästä toteutuu yksi pitkäaikainen haavematka ja siitä on kyllä kiittäminen sateisia kesäpäiviä. Lennot on varattu ja muiden ihanien lomasuunnitelmien listaan on nyt lisätty autoilumatka Dolomiiteille ja Gardajärvelle Pohjois-Italiaan. Autoilu on ehdottomasti meille mieluisin tapa viettää lomia ja tuolla jos missä riittää mahtavia teitä tutkittavaksi. Aivan malttamattomana täällä jo odottelen tuota reissua, mutta sitä ennen on tarkoitus myös vähän asuntoautoilla kotimaassa sekä juhlia parit kesäjuhlat.


Kesäkuuhun ei muuta juhlaa mahtunut kuin juhannus. Vaikka ylioppilasjuhlia olisi ollut useammatkin ne hetket meni töissä. Juhannukseksi oli isot suunnitelmat telttailuun, veneilyyn ja keikkoihin, mutta se meni kuitenkin pitkälti lepäillessä maalla. Tehtiin vähän kasvimaata, lämmitettiin pihasaunaa, loimuteltiin siinä sivussa lohta ja nautiskeltiin pari lasia viiniä. Telttailuakin kokeiltiin yhden yön verran ja todettiin, että meille vilukissoille oli vielä aavistuksen liian viileää telttaretkiin. Toteutetaan nämäkin toteuttamatta jääneet kesäsuunnitelmat sitten lomalla.


Kuvailuissa olen keskittynyt tässä kuussa lähinnä oman perheen kuvaamiseen sillä energiat on olleet todella vähissä mihinkään ylimääräiseen, mutta nyt olen valmis heinäkuuhun ja silloin onkin luvassa taas useammat kuvaukset matkailukuvien (niiden tuhansien!) lisäksi. Kipinä kuvaukseen tuli taas kun hetken mielijohteesta lahjoin oman tytön pitkästä aikaa kameran eteen karkkipussilla. Törmättiin valkoisena hohtavaan voikukkapeltoon ja sitä ei vaan pystynyt mitenkään ohittamaan järjestämättä pieniä kuvauksia.


Tässä kuussa on keskitytty arvostamaan niitä pieniä asioita jotka tekevät elämisestä elämisen arvoista ja ensi kuussa sitten eletään.

<3 Kesäväsymys saa nyt väistyä ja tilalle tulkoon unohtumattomia elämyksiä <3

Blogi pysyttelee varmaankin aika hiljaisena vielä heinäkuunkin ennenkuin saan lomakuvia kasaan. Sillä välin kesäämme ja matkoja voitte seurata instasta https://www.instagram.com/byjaanak/

  • Share:

You Might Also Like

0 kommenttia