TALLINNA OSA 2

By Jaana K - 2.25


 Lupasin palata Tallinnan matkaamme ja Tallinnan toiseksi vetovoimaisimpaan paikkaan Telliskiveen. Kävelymatkan päässä Balti-aseman vieressä sijaitseva  Telliskivi Loomelinnak on Tallinnan luova keskus. Upeasti kunnostetuissa teollisuusrakennuksissa on ateljeita, studioita, ravintoloita, kahviloita ja designputiikkeja. Telliskivi oli meille matkan kohokohta jossa tunnelmaa riitti jopa kylmänä kevätpäivänä. Siellä järjestetään yli 400 kulttuuritapahtumaa vuodessa joten toisin sanoen siellä tapahtuu jotain jatkuvasti.


Telliskivestä löytyy ihania putiikkeja ja laadukasta Virolaista designia huokeaan hintaan. Minun suosikkini olivat sisustusliike HomeArt, designputiikki Les Petites jossa oli mm. ihanaa käsintehtyä keramiikkaa ja koruja sekä ihania lastenvaatteita myyvä Dadamora jonka nettisivuilta muuten onnistuu tilaaminen myös Suomeen.


Jokainen rakennus Telliskivessä oli minun makuuni. Sopivan rouhea, tarpeeksi alkuperäinen ja silti moderni. Pieniä yksityiskohtia ja taidetta riitti joka kulman takana. Sitä oli vanerinpalasissa, porteissa ja seinissä. Luovuutta todella löytyi ja koko paikka inspiroi valtavasti.


Aivan oma lukunsa on tietysti alueen ravintolat ja kahvilat. Meidän matkamme aikoihin alueella järjestettiin Jazz-tapahtuma joka keräsi osaan kahviloista niin paljon väkeä, että emme sisään mahtuneet, mutta onneksi jokainen kahvila alueella on varmasti käymisen arvoinen ja tilaa löytyi esitysten aikana toisaalta. Tyttären kohokohta oli käydä Kivi Paber Käärid ravintolassa ja sen sattui sopivasti kohdalle kun aloimme olla niin jäässä kierreltyämme aluetta, että oli pakko päästä lämmittelemään. Tyttären ja isän ottaessa kivipaperisakset -matseja minä nautin kuumaa juomaa jota kuuluu maistaa Tallinnan matkalla - Vana Tallinn kohvik lämmitti sopivasti. Ja ravintolan palvelusta täytyy antaa taas tunnustusta, tarjoilija osasi hommansa.


Pienen ulkoilun jälkeen lähdimme koittamaan onneamme jälleen aivan tupaten täynnä olevaan F-Hoone -ravintolaan. Ruuhkaa oli ja meille lupailtiin pöytää 45 minuutin päästä. Onneksemme pääsimme kuitenkin melkein saman tien pöytään. Tunnelmaa täytyy taas kehua, sillä se melkein tunti jonka odotimme ruokaa ei tuntunut ollenkaan pahalta. Esteetikolle riitti jälleen katseltavaa ympärillä.


 Todella tuhtien ja edullisten annosten jälkeen vyöryimme eteenpäin seuraavaan paikkaan jossa oli tarkoitus nauttia Tallinnan parhaat kahvit jälkiruoaksi. Paikka oli Renard Coffee Shop joka tarjoaa laatukahvia ja jonka liikeidea on varsin mielenkiintoinen. Ähky kuitenkin oli liian suuri ja tyydyimme kuuntelemaan tarinaa liikkeen synnystä. He kunnostavat vanhoja moottoripyöriä ja työtä voi myös seurata sillä moottoripyöräpaja on ikkunoiden takana. Yläkerrasta löytyy myös miesten parturi ja kahvin lisäksi paikka myy mm. levyjä ja laadukkaita varusteita moottoripyöräilyyn.


Muun muassa parit mielenkiintoiset konttikahvilat, vanhoista junanvaunuista tehdyt kahvilat ja luomujäätelötehdas jäi tällä kertaa kiertämättä ja laatukahvillekin on vielä palattava seuraavalla Tallinnan reissulla joka tulee todennäköisesti suuntautumaan enemmän juurikin Telliskiven alueelle eikä Vanhaankaupunkiin. Näen jo itseni näillä terasseilla nauttimassa kesäillasta ja boheemista tunnelmasta. Telliskivi on ehdottomasti Tallinnan yksi isoimmista vetonauloista jota ei kannata jättää välistä.

  • Share:

You Might Also Like

0 kommenttia