THAI-BASILIKA SANGRIA

By Jaana K - 8.00

Lupasin palata parin keväisen reseptin kanssa pyhinä ja tässäpä sopiva resepti lankalauantaihin. Minulle tuoreista yrteistä on tullut parin viime vuoden aikana olennainen osa ruoanlaittoa ja tykkään käyttää niitä paljon myös juomissa. Pääsiäisestä yrttikausi alkaa oikein kunnolla kun ensimmäiset yrtit alkavat viihtyä meidänkin suht hämärässä keittiössä valon lisääntyessä. Tästä alkaa myös kesän yrtti-istutuksien suunnittelu ja oman yrttitarhan kukoistuksen odottaminen.

Viime keväänä tein keväisen juoman salviasiirapista ja kuohuviinistä, myös rosmariinioksa valkoviinin seassa toimii pääsiäispöydässä. Tänä keväänä kokeilin valkoviinistä tehtyä sangriaa. Mausteena tässä on ihanan raikkaan tuoksuinen ja makuinen thai-basilika. Aivan mahtava yrtti keväisiin ruokiin! Juoman tekee nopeasti joten tällä ehtii vaikka vielä tänään kilistellä keväälle.

THAI-BASILIKA SANGRIA

0,5 dl sokeria
0,5 dl vettä
1 sitruunan raastettu kuori 
1/2 ruukkua thai-basilikaa 

1 plo valkoviiniä
0,5 dl vastapuristettua sitruunamehua
jääpaloja
vichyvettä
sitruunaviipaleita
thai-basilikaa

Tee ensin siirappi. Mittaa kattilaan sokeri ja vesi ja keitä kunnes sokeri on sulanut. Lisää sitruunankuori ja basilika. Ota kattila levyltä ja anna jäähtyä. Siivilöi siirappi ja kaada kannuun. Lisää valkoviini ja sitruunamehu. Annostele laseihin sangriaa ja lisää vähän vichyvettä, jääpaloja, sitruunaviipaleet ja koristeeksi thai-basilikan lehtiä.


  • Share:

You Might Also Like

0 kommenttia