SITRUUNA-UNIKONSIEMEN KAKKU

By Jaana K - 0.29


Viimeisiä tunnelmia vielä pääsiäispyhiltä tämän kakkuohjeen myötä joka sopii kyllä keväisiin kahvipöytiin muilloinkin kuin pääsiäisenä. Pohja maistuu raikkaalle sitruunalle ja twistiä siihen tuo unikonsiemenet. Pohja on helppo ja vielä helpomman siitä tekee se, että tämän voi huoletta pakastaa ja ottaa sulamaan paria tuntia ennen täyttämistä. Maku ei kärsi. Pakastaminen on jopa suotavaa koska silloin pohja ei murene niin paljon leikatessa vaan saat pohjista tarpeeksi siistit vaikka simppleiin nakukakkuun kuten minä tein. Välissä ja päällä on samaa tuorejuustomoussea ja halutessaan väliin voi vielä laittaa vaikka lemon curdia, mutta mielestäni tämä kakku ei sitä välttämättä kaipaa.

SITRUUNA-UNIKONSIEMENKAKKU

Pohja

150g huoneenlämpöistä voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl vaniljajauhetta
1 sitruunan raastettu kuori
2 rkl unikonsiemeniä

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten ja lisää lopuksi kuivat aineet. Paista 160 asteessa noin 50 minuuttia.

Tuorejuustomousse

400 g sitruunatuorejuustoa
1 dl kuohukermaa
0,5 dl sitruunamehua
sokeria

Vatkaa ainekset sekaisin tasaiseksi mousseksi ja levitä kakun väleihin ja päälle.

  • Share:

You Might Also Like

0 kommenttia