LIME-ROSMARIINISIMA

By Jaana K - 9.44


Alle viikko vappuun kansalaiset! Onhan simat sipajamassa? Ajattelin vain muistutella, että aika alkaa olla käsillä jos meinaat vappuna nauttia itse tehtyä juhlajuomaa. Päätin kokeilla tänä vuonna vähän erilaista simaa. Rosmariini kun sattuu olemaan yksi lempiyrteistäni joilla moniin juomiin saa mukavan vivahteen, miksipä ei siis myös simaan. Resepti löytyi Dan Sukkerin sivuilta missä oli paljon muitakin herkullisen kuuloisia juomia. Sieltä löytyy varmasti jokaiselle sopivat simat. Tässä vielä ohje

LIME-ROSMARIINISIMA

4 luomulimettiä
6 rosmariinin oksaa
250 g Dansukker Fariinisokeria
250 g Dansukker Taloussokeria
4 l vettä
1/5 tl tuorehiivaa (herneen kokoinen pala)
Pullotukseen 
sokeria, rusinoita


1. Leikkaa kahden hyvin pestyn limetin vihreä kuoriosa terävällä kuorimaveitsellä lastuiksi. Purista kaikista limeteistä mehu. Huuhtele rosmariininoksat huolellisesti kylmällä vedellä.

2. Pane sokerit isoon astiaan.

3. Kuumenna puolet vedestä kiehuvaksi. Lisää limetin kuoret ja rosmariini joukkoon, kiehauta ja kaada koko seos sokerien päälle. Anna sokerin liueta. Lisää loput vedestä ja limettimehu joukkoon.

4. Pane sokerit, rosmariininoksat, limetin kuoret ja mehu puhtaaseen isoon astiaan. Kiehauta puolet vedestä ja kaada aineksien päälle, anna sokerin liueta. Lisää loput vedestä.

5. Anna siman jäähtyä kädenlämpöiseksi ja sekoita sitten nestetilkkaan liuotettu hiiva joukkoon. Anna siman käydä huoneenlämmössä noin 1 vrk.

6. Siivilöi ja pullota sima. Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria ja muutama rusina. Pane pullot jääkaappiin.  Sima on valmista vajaassa viikossa, kun rusinat nousevat pintaan.

Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, älä käytä liian tiukkaa korkkia.

Säilytä sima jääkaapissa ja käytä noin viikon kuluessa.

  • Share:

You Might Also Like

0 kommenttia