HERKKU KEVÄÄN JUHLIIN

By Jaana K - 3.39


Aurinkoista alkanutta viikkoa! Meillä on ollut sairastupa viime keskiviikosta lähtien kun mursin käteni työmatkalla. Nyt on aikaa blogata ja kokata, tosin pienillä rajoituksilla. Kaikki ei katkeenneella oikealla kädellä onnistu, mutta yritän ottaa kaiken irti näistä sairaslomaviikoista. Sunnuntaina meille rantautui lisäksi tytön vatsatauti joten tämä alku viikko ollaan otettu todella rennosti pyykkiä pesten ja loikoillen.

Aikaa on riittänyt nyt myös pitkään mielessä olleen uuden blogipohjan etsimiseen ja nyt vihdoin löysin toimivan! Vielä on vähän muokkaamista lähipäiville, että saan kaikki toimimaan, mutta postaus onnistuu jo.


Esimmäisenä uuteen blogiin täytyy jakaa mahtava raikas levite resepti jonka löysin uusimmasta Maku- lehdestä. Kotiin oli sopivasti jäänyt ranskalaista maalaisleipää hieman kuiva puolikas ja jotain raikasta teki viikonlopun mässäilyjen jälkeen joten tämä sopi täydellisesti. Ladoin leivät pellille, valutin päälle hyvää oliiviöljyä, ripottelin sormisuolaa ja paahdoin hetken uunissa. Sillä välin tein tämän hernehummuksen

200 g pakasteherneitä sulatettuna
1 rkl tahinia
ripaus suolaa ja mustapippuria

Kaikki ainekset kulhoon ja tehosekottimella tasaiseksi tahnaksi. Alkuperäisessä ohjeessa oli 1 tl wasabitahnaa ja tahinia oli 2 rkl, mutta minun makuuni tämä oli näinkin täydellistä. Tarjoiluun lisäksi rucolan versoja ja retiisiä viipaleina. Nämä leivät olisivat superkauniita kevään juhlapöydissä! Tahnan voi hyvin tehdä valmiiksi vaikka edellisenä päivänä ja levittää leiville juuri ennen tarjoilua.

  • Share:

You Might Also Like

0 kommenttia