ANGORA

By Jaana K - 11.02

Viime sunnuntain päiväkävelyn päätteeksi käväistiin Sokoksella josta tarttui mukaan keväisen pastillisävyinen rasia. Kun kahvipöydässä napsin toffeenamuja ja tuijottelin pastellista rasiaa olohuoneen värittömyyden keskellä, alkoi värilastujen pyörittely.


Jo edellisessä postauksessa pohdin, että värejä täytyisi nyt saada enemmän ja koska kevät tekee tuloaan, luonnollisesti sitä kaipaa vaaleita sävyjä. Selailin sunnuntaina Tikkurilan Color Now lehteä ja sieltä poimin talteen tuon utuisen maisemakuvan jonka ympärille aloin koota sävyjä joista pidin. Tikkurilan vuoden väriksi on valikoitunut pehmeä, valoisa, lämmin angora johon olen nyt törmännyt useissa paikoissa. Tämän kuten monen muunkin asian kanssa on käynyt niin, että alun "ei koskaan" on alkanut muuttua "ehkäpä sittenkin" muotoon. Pyörittelin värilastuja, lueskelin lehtiä ja yritin koota jo olemassa olevien värien ympärille uusia sävyjä ja niinhän siinä kävi, että takaisin päin mennään. Juuri kun seinien beiget on saatu maalattua piiloon, huomaan pyöritteleväni käsissäni erilaisia beigen ja ruskean sävyjä, mutta myös murrettuja vihreitä, tummia syviä sinisiä ja poltettuja murrettuja punaisia.


Angora tuntuu vielä tässä vaiheessa asteen verran liian punertavalta isoksi pinnaksi seinään, mutta mieluusti kotiuttaisin alkuun pehmeän angoraviltin, samettisen tyynyn tai petivaatteita tässä sävyssä jos jostain niitä sattuisi löytymään. Mutta eipä se vaadi kuin yhden tylsän päivän ja päähänpiston läheiseen maalikauppaan ja tuo työpisteen seinä saa uuden pehmeän valoisan sävyn, sen verran mukava noita utuisia sävyjä on tässä kirjoitellessa ihastella.


Onko trendivärit jo löytäneet teillä paikkansa ja missä muodossa? Löytyykö angoraa?

  • Share:

You Might Also Like

0 kommenttia