PAAHDETUT MANTELIT

By Jaana K - 10.33


Ystäväni kyseli muutama päivä sitten mistä löytäisi viime vuotisten paahdettujen pekaanipähkinöiden reseptin ja siitähän se ajatus sitten lähti. Miten sitä voikaan toisinaan niin lahjakkaasti unohtaa tällaisten terveellisten herkkujen olemassaolon? Tämä herkku syntyy niin nopeasti ja vaivattomasti, on monia muita naposteltavia paljon terveellisempi ja parempi ja sopii niin lahjaksi kuin omaksikin iloksi joten otan asiakseni muistuttaa myös lukijoita uudestaan. Paahtakaa, maustakaa ja nauttikaa!

Paahdettavaksi sopii täydellisesti pekaanipähkinät ja mantelit. Tällä kertaa paahdoin manteleita. Kuivana uunipellille ja 200 asteeseen kunnes pinta hieman tummuu. Sillä aikaa sekoitin öljyyn chilimaustesesosta. Lisäsin manteleihin mausteöljyä niin että ne maustuivat kauttaaltaan mutta eivät kuitenkaan uineet öljyssä. Tämän jälkeen laitoin mantelit vielä hetkeksi uuniin kuivumaan ja lopuksi maustoin suolalla. Suolaisia voisi maustaa myös savupaprikajauheella, tai pelkällä chilijauheella ja ripauksella hunajaa.

Makeisiin manteleihin tai pekaanipähkinöihin sopii vesi-tomusokeri-kaneli seos mutta vain mielikuvitus on rajana. Nam.

  • Share:

You Might Also Like

0 kommenttia