OMENASARLOTKA

By Jaana K - 4.22


Omenasadon tuhoaminen taitaa olla näiden viikkojen tehtävä numero yksi ainakin omenapuiden onnekkaille omistajille. Meilläkin onneksi tuttavapiiristä löytyy omenapuiden omistajia jotka säkeittäin näitä herkkuja jakaa ja tottakai niistä on paistettava vähintään yksi omenapiirakka. Tällä kertaa päätin kokeilla hieman erityylillä valmistettua paakkelssia, meillä kun tuppaa nuo herkkusuut vähän valittamaan perinteisen piirakan omenan koostumusta.

Tässä kohtaa kuvioihin tulee venäläinen sarlotka. Omenat pehmitellään voin ja sokerin seoksessa ja laitetaan kakkuvuokaan ensimmäisenä. Näin omenat painuvat taikinaan ja uunissa hautuessa niistä syntyy siirappinen mehukas päällinen kakulle joka on parasta kerman tai vaniljajäätelön kanssa tarjottuna.

OMENASARLOTKA

5 isoa tai 10 pientä omenaa
voita ja sokeria
kanelia
(calvadosta tai cointreau -likööriä)
3 munaa
2,5 dl sokeria
0,5 tl vaniljajauhetta
2,5 dl vehnäjauhoja

Poista omenista siemenkota ja kuori, leikkaa ne ohuehkoiksi viipaleiksi. Sulata voi pannussa ja lisää omenat sekä sokeria. Hämmentele hetki, kunnes sokeri on sulanut. Aikuisten versioon voit lorauttaa pannulle hiukan calvadosta tai cointreau -likööriä. Keitä hetki, niin että neste haihtuu. Mausta halutessasi ripauksella kanelia. Vuoraa 24cm kakkuvuoka leivinpaperilla ja levitä omenat pohjalle. Vaahdota kulhossa munat ja sokeri, lisää vanilja ja vehnäjauhot. Älä vatkaa liikaa. Kaada seos omenoiden päälle ja paista kakkua n.50 minuuttia. Jäähdytä. Leikkaa reunat veitsellä irti vuoan reunoista ja kumoa kakku lautaselle. Siivilöi päälle kanelia ja tomusokeria.



  • Share:

You Might Also Like

0 kommenttia