LASTENHUONEEN PÄIVITYS

By Jaana K - 10.18


Kasvavassa lapsessa on monia hyviä puolia, yksi niistä se, että saa aika ajoin päivittää hyvällä syyllä lastenhuoneen. Lapsen tarpeet kasvavat ajan myötä ja niin myös lelujen määrä. Meillä joululahjalista on sen verran pitkä jo syyskuussa, että ajattelin olla kaukaa viisas ja hankkia reilusti lisää säilytystilaa. Remontin takana oli kyllä muitakin syitä, kuten yhden seinän lasikuitutapetin poisto ja muiden seinien reikien paikkaaminen. Samalla tietenkin täytyi myös maalata ja tällä kertaa laitettiin seiniin pari astetta tummempi harmaa.

Yksi syy remonttiin oli myös se, että toivoisimme pienen neidin jo pikkuhiljaa viihtyvän omassa huoneessa myös yksin. Tähän mennessä äidin tai isän on täytynyt olla koko ajan samassa kerroksessa vaikka emme leikissä olisi mukana millään tavalla. Otin tytön mukaan huoneen suunnitteluun, hän sai piirtää myös suunnitelman paperille ja siitä katsoimme ennen Ikean reissua mitä piti ostaa ja piirustus kulki mukana koko remontin ajan. Toimilla on ollut selvästi myönteinen vaikutus.

Remontti lähti verholaudan poistamisella ja seinien tasoittamisella. Myös listat oli vaihdon tarpeessa. Huoneessa kiertää kotelot jotka peittävät vesiputkia ja näistä lähti ajatus, että koko huoneen ylälaitaa voisi kiertää valkoinen palkki. Se toimi täydellisesti! Huone ei vaikuta yhtä laatikolta ja kotelointi ikään kuin häviää huoneessa. Tässä toimii sanonta "korosta sitä mitä et voi piilottaa". Laatikkomaisuutta poistaa myös se, että ikkunaseinä jätettiin valkoiseksi. Lisää säilytystilaa toi Ikean Ivar kaapit ja ne päätettiin ainakin toistaiseksi jättää käsittelemättä, puu tuo mukavaa lämpöä huoneeseen. Puu toistuu myös Suomen Voimistelutuotteen renkaissa jotka ovat kyllä todella kovassa käytössä pienen temppuilijan huoneessa.

Seiniä koristamaan valittiin kasvavan neidin tarpeisiin sopiva peili, jolla alkaa olla jo käyttöä ja tottakai se tuo myös valoa ja avaruutta pimeähköön huoneeseen. Ja kuin kruunuksi koko huoneelle hankin tytön suosikkieläimen Teemu Järven upeasta mallistosta sängyn yläpuolelle. Myös sänky vaihtui remontissa ja tilalle tuli vanha heteka jonka löysin kirppikseltä kympillä. Sänky maalattiin spraypohjamaalilla jonka harmaa on sävynä juuri sopiva ja mattapinta kaunis.

Muutamia tekstiilejä on vielä tulossa ja ikkunaremonttia odotellessa myös tuo ikkunaseinä on vielä hiukan vaiheessa, siihen on tulossa pieniä lisäyksiä myöhemmin. Äidillä on ainakin mukavampi viettää aikaa alakerrassa, toivottavasti myös huoneen asukki ottaa huoneen omakseen viimeistään tupaantuliaisissa jotka ajattelimme huoneeseen järjestää.

  • Share:

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Nätti huone, kivat harmoniset sävyt ja tuo palkki juttu oli hyvä idea eli korosta sitä mitä et voi piilottaa, nyt se katoaa tuonne kokonaan.

    VastaaPoista