RAPARPERIKAKKU

By Jaana K - 3.06


Kesä ja raparperi ne yhteen soppii. Makunautintoja olisi taas tarjolla sillä sain sunnuntaina kassillisen raparperiä ystävältäni. Siitä on syntynyt jo jäätelöä, pari piirakkaa ja seuraavaksi taitaa olla juomien vuoro. Tällä kertaa kokeilin tehdä piirakasta enemmän kakkumaisen ja hyvin onnistuin.

RAPARPERIKAKKU

2,5 dl jogurttia
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 sitruunan kuori raastettuna
100 g voita sulatettuna
2 munaa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
4 dl raparperiä
sokeria maun mukaan

Kuumenna uuni 175 asteeseen ja vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Keitä raparperikuutioita ja sokeria hetki, niin, että osa paloista pehmenee. Sekoita keskenään jogurtti, sokerit ja sitruuna. Valuta joukkoon jäähtynyt voi, lisää munat ja sekoita tasaiseksi. Sekoita keskenään jauhot ja lisää jogurttiseokseen ja sekoita käännellen vain niin, että ainekset sekoittuvat. Lisää lopuksi puolet raparepristä ja käännä taikinan sekaan. Kaada taikina vuokaan ja lisää päälle loput raparperistä. Päälle voi tehdä vielä halutessaan muruseoksen jauhoista, voista ja sokerista. Paista n. 60 min.

  • Share:

You Might Also Like

0 kommenttia