SMOKED

By Jaana K - 1.04Ne sanoo, että eilen oli kesän viimeinen päivä ja kun nyt katsoo ulos niin siltä tunteelta ei kyllä voi välttyä. Noin 20 astetta kylmempää ja vettä sataa, mutta olipahan meillä ainakin "viimeisenä" kuumana päivänä herkullinen päivällinen! Kokeilin ensimmäistä kertaa savustaa lohta itse ja sehän onnistuikin niin hyvin, että tätä herkkua tullaan tekemään kyllä usein tänä kesänä. Sateisempi ilmakaan ei haittaa kun grilli saa olla kansi kiinni ja itse voi värjötellä sisätiloissa.

Ammattilaiset ei varmasti tätä tapaa allekirjoita koska tämä oli nyt aivan liian helppoa tällaiselle kotikokille. Ei varmaan miellytä myöskään kalliiden savustuslaitteiden myyjiä, sillä tämä onnistui ihan tavallisella pallogrillillä.

Lohi sai pintaan hunajasta, shrirachasta, sinapista ja valkoviinietikasta tehdyn kastikkeen sekä kuivattua chilirouhetta ja merisuolaa. Lohi maustui jääkaapissa muutaman tunnin ja tuon ohuen fileen savustuksessa meni puolisen tuntia. Grilliin järjesteltiin hiilet vain toiselle puolelle ja annettiin kuumimman hehkun laantua. Liotin leppähaketta vedessä tuon ajan mitä lohi maustui ja laitoin sen sokeripalojen kanssa foliovuokaan. Vuoka hiilien päälle ja kala folion päällä toiselle puolelle grilliä. Kansi kiinni ja odotellessa tein lisukesalaatin kurkusta, punasipulista, kreikkalaisesta jogurtista ja tillistä. Mausteeksi vähän hunajaa, sitruunamehua, suolaa ja mustapippuria.

Näillä eväillä palataan tänään sorvin ääreen vapaiden jälkeen ja odotellaan jälleen lämpimämpiä päiviä ja uusia grilliherkkuja.

 • Share:

You Might Also Like

2 kommenttia

 1. Kivoja kesäkuvia ja ihania herkkuja olet loihtinut. Tuo savustettu lohi ei taida ihan kaasugrilillä onnistua :(...tai voi siihenki olla varmaan joku kikka. Savustuspöntön meinannut joskus ostaa, sais vähän eri makua loheen...namskis. Täällä ei vielä ole ruokapöytiä ja tuolia tuotu ulos, mutta muuten alkaa olemaan paviljonki kunnossa eli aurinko voi loppu viikon paistaa täydeltä taivaalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaasugrillissäkin voi savustaa savustuspussia käyttäen :)

   Poista