PIKNIK-KUVAUS

By Jaana K - 2.32


Uskomattoman kaunis luonto on herännyt täysin kevääseen. Teimme eilen kesän ensimmäisen iltapknikin keskustassa sijaitsevaan Sulosaareen joka on kyllä meidän perheen lempipaikka koko kaupungissa. Kamera oli tottakai mukana ja saatiin otettua muutamia kuvia noista ihanista hetkistä jotka kyllä toivoisi muistavan koko loppuelämän.

Minulle kuvat ovat todella tärkeitä. Ne on ainut tapa jolla pystyn muistamaan hetkiä, siis todella muistamaan. Muistan kymmenen vuotta sitten otetuista kuvista tuoksuja, lämmön, kylmyyden, kuulen lauluja ja tunnen tunteita joita niinä hetkinä tunsin. Muistan mitä tapahtui päivää ennen tai mitä juuri kuvan ottamisen jälkeen. Kuvat todella kertovat enemmän kuin tuhat sanaa.

Viime aikoina olen panostanut kuvauksessa enemmän tunnelman tallentamiseen kuin yksityiskohtien hiomiseen. Aloittelevana kuvaajana tuli harkittua enemmän asentoja, vaatteita, rekvisiittaa, poseerauksia ja kaikkea turhaa. Kuvan tarkoitus ei ole kertoa jokaista pientä yksityiskohtaa vaan tunteita. Ainakin minulle rakkaampia on kuvat jotka kertovat ajasta, hetkestä ja tunnelmasta kuin kuvat joissa poseerataan rivissä ja yritetään näyttää nätiltä.

Näistä hetkistä toivon muistavani linnun laulun, tuomimetsän tuoksun, auringon lämmön, lapsen onnistumisen riemun kun hän oppii heittämään kiven kauas järveen ja oppimisen riemun kun tunnistaa kymmenen eri kasvia, hellyydenosoitukset joita saimme, pienen käden kosketuksen kasvoilla, sen kun hän on vielä niin pieni, että mahtuu kokonaan syliin pienet kylmät varpaat kädessä. Niin pieniä yksityiskohtia, mutta joista muistaa monta muutakin asiaa arjesta jota saan elää neljävuotiaan äitinä ja maailman ihanimman miehen vaimona. Siirappista, tiedän, mutta hei kyllä se taitaa kertoa ainakin sen, että kuvat onnistuivat kun ne herättävät minussa näitä tunteita.

Valokuvaamiseen keskittyvillä Facebook sivuillani on käynnissä arvonta josta voit voittaa kuvauspaketin jollekin kauniille kesäillalle Savonlinnan seudulla. Käy osallistumassa jos tämän tyylinen kuvaus olisi sinulla toiveissa. Kameran eteen voi tulla rakastuneena, perheenä tai vaikka yksin. Tarkoituksena tallentaa pala kaunista Suomen kesää ja rakkaita muistoja.

  • Share:

You Might Also Like

0 kommenttia