KAKKUJEN KORISTELUVINKIT

By Jaana K - 1.21


Kevään juhlakausi on täällä. Kohta pöytiä koristaa päättäjäiskakkua, ylioppilaskakkua, rippikakkua ja siihen päälle tietysti kaikki ihanat kesähäät ja muut juhlat. Kakun koristelu voi olla hankalaa, hermoja raastavaa, verta hikeä ja kyyneleitä vuodattavaa tai sitten se voi olla ihan todella helppoa. Sellaista niinkuin se oli meillä eilen kun juhlimme puoliskoni syntymäpäiviä.

Viime kesänä innostuin kakkujen koristelusta luonnon omilla koristeilla ja koristelin ensimmäisen nakukakkuni kukilla ja sitä seurasi jäädykekakku ja sen jälkeen taisin jäädäkin kakkujen koristelussa tälle linjalle. Luonnosta löytyy paljon syötäviä kukkia, lehtiä ja yrttejä joita voi käyttää kakuissa. Tällä kertaa käytin kakussa vain muutamaa vadelmanlehteä ja ensimmäisiä mansikankukkia, vähän mantelilastuja, valkosuklaarouhetta ja kakkumurua. Siihen lisäksi laitoin pari macaronleivosta sekä palat valkosuklaata. Kakkujen koristelussa ei kuitenkaan kannata koristella pelkästään kakkua. Kakku voi olla todella yksinkertaisesti koristeltu jos muistaa käyttää hyödyksi myös kakkulautasen ja pöydän. Pöydälle voi laittaa runsaasti myös ei syötäviä kukkia ja kasveja ja näyttävä juhlapöytä on hetkessä valmis.

Alla muutamia vinkkejä trendikkääseen koristeluun. Noudata ohjetta rennosti runsasta, etkä voi epäonnistua.

1. Kuorruta kakku kermavaahdolla tai helteiden helliessä kestävämmin kreemillä. Kuorrutteen voi levittää kakulle huolettomasti. Päällisen voi pursottaa täyteen ihania kermaruusukkeita tai tehdä siitä tasaisen jolloin pienemmät koristeen pääsevät paremmin esille. Voit myös tehdä kakun päälle kuorrutteen suklaasta tai kinuskista, kuorrute saa valua rennosti reunoille.

2. Koristele kakun päällisestä vain toinen laita kuun muotoon jolloin koristeiden asettelu on helpompaa, eikä niitä tarvitse edes niin paljon. Tai täytä koko päällinen erilaisilla pursotuksilla, kukilla, marengeilla, kekseillä, marjoilla ja lehdillä. Yhdistele paljon erilaisia elementtejä, mutta pidä sävyt toisiinsa yhteensopivina. Voit myös pyytää kukkakauppiasta tekemään kukka-asetelman kakun päälle.

3. Muista koristella myös kakkupöytä. Kakku kannattaa aina nostaa juhlapöYdässä kunniapaikalle. Jalallinen kakkulautanen on aina näyttävä ja helppo valinta. Jos et omista kakkulautasta, voit tehdä kakun myös tavalliselle lautaselle ja nostaa lautasta irti pöydästä laittamalle kulhon nurinpäin alle (muista kiinnittää kulho pikaliimalla tai vahvalla kaksipuoleisella teipillä). Piilota kulho, tekemällä ympärille näyttävä kukkakranssi. Juhlapöydän kukkien ei tarvitse aina olla asetelman tai kimpun muodossa, voit myös ripotella kukat liinan päälle tai vaihtoehtoisesti voit täyttää pöydän vaikka pienillä snapsilaseilla ja laittaa niihin yksittäisiä kukkia. Myös pitkät koko juhlapöydän mittaiset lehtiköynnökset ovat upeita.


  • Share:

You Might Also Like

4 kommenttia

  1. Ite tykkään tosi paljon, että on tuollalailla ns. puoli huolimattomasti ja rennosti koristeltu kakku ettei ole niin tarkkaan aseteltu ja symmetrisesti. Luovat ideat vain kehiin ja kauniin kakun olet tehnyt, tykkään <3

    VastaaPoista
  2. WAU! Sinä se osaat ja voi että miten kauniita kuvia <3

    VastaaPoista