GREEN LEAVES

By Jaana K - 12.49


Ensimmäisiä kuvia pienen pihamme keväästä ja ensimmäisistä vihreistä. Viikonlopun kevätjuhla vappu on perinteisesti ollut meillä se päivä kun terassi laitetaan kuntoon ja aurinkovarjo paikoilleen, mutta tänä vuonna valokatteen alla olen ottanut pienen varaslähdön ja laitoin jo viime vuonna hankitun hetekan päälle patjan ja tyynyt. Nämä siksi, että pääsen mahdollisimman aikaisin ihastelemaan kasvun ihmettä. Siis sitä ihmettä, että tämä viherpeukalo on saanut jotain talvehtimaan kasvilaatikoissa ensimmäistä kertaa. Se jokin ei nyt ole sen kummempaa kuin ruohosipuli joka varmasti selviää talven yli vaikka missä, mutta onhan se yksi kasvi vähemmän hankittavana. Ja voihan se hyvinkin olla, että jos maltan mieleni niin vielä jokin muukin monivuotisista yrteistä osoittaa elonmerkkejä. Ruukut ovat vielä tyhjää täynnä mutta tuossa hetekalla on mukava aurinkoisina päivinä suunnitella istutuksia.

Jotain muutakin vihreää kuin ruohosipulia kaipailin inspiroimaan joten iltalenkin varrelta mukaan tarttui muutama oksa. Niihin lehdet puhkesi lämpimässä yhden yön aikana jonka jälkeen siirsin ne ulos maljakkoon ja voi kuinka tuo pieni ripaus vihreää tuokin kevään heti lähemmäksi.

Sormet syyhyten viikonloppua ja aurinkoisia lämpimiä päiviä odotellessa suuntaan nyt opiskelemaan makramee solmeilua. Huomenna aion aloittaa amppeliurakan terassin kesäkasveille.

  • Share:

You Might Also Like

0 kommenttia