AURINGONKUKKA-PATALEIPÄ

By Jaana K - 2.05


Perjantai-aamu alkoi täällä vastapaistetun leivän tuoksuissa. Leipänä vanha tuttu pataleipä joka on niin ihanan helppo ja muunneltavissa. Tällä kertaa pataleipä syntyi kurpitsansiemenillä ja oliiviöljyllä joka on erinomainen yhdistelmä. Kurpitsansiemenet maistuu ihanalta uunissa paahdettuna ja oliiviöljyllä pinnasta saa entistäkin rapeamman ja maistuvamman. Resepti jakoon, että sielläkin ruudun takana voitte aloittaa viikonloppuaamut tuoreella itsetehdyllä leivällä.

3,5 dl vettä
3 dl vehnäjauhoja
3 dl grahamjauhoja
1,5dl siemeniä (kurpitsa, auringonkukka...)
0,5 tl kuivahiivaa
1,5tl suolaa
3 rkl oliiviöljyä

Sekoita siemenet, suola ja hiiva jauhoihin. Lämmitä vesi 42 asteiseksi ja lisää se jauhoseokseen. Älä vaivaa. Peitä kulho kelmulla ja kohota huoneenlämmössä 12-24 tuntia. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja kääntele se palloksi. Peitä taikinapallo liinalla ja anna kohota vielä 30 minuuttia.

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen ja pata kylmään uuniin. Ota kuuma pata uunista ja voitele sen pohja ja reunat oliiviöljyllä. Nosta taikina kuumaan pataan  ja sivele hiukan oliiviöljyllä sekä ripottele kurpitsansiemeniä päälle koristeeksi. Laita kansi päälle ja paista leipää 30 minuttia uunissa keskitasolla. Ota kansi pois ja paista vielä ilman kantta 15 minuuttia.

  • Share:

You Might Also Like

0 kommenttia