MUSTIKKAMUFFINIT

By Jaana K - 0.43


 
Kuten kuvasta näkyy, leivoin ihan vastustamattomia mustikkamuffineita viime viikonloppuna joten tänä viikonloppuna on aika laittaa resepti jakoon. Näillä olisi aika ihana aloittaa vaikka huominen lauantaiaamu.

Päätin että tällä kertaa etsiä ideoita reseptiin amerikkalaisilta sivuilta, siellä kun tunnetusti osataan tehdä muffineita ja tähän mennessä suomalaiset reseptit eivät ole vakuuttaneet. Ei ollut virhe. Lähtökohtana oli, että etsin reseptiä jossa on käytetty jotain uutta raaka-ainetta ja uutta valmistustapaa. Näitä kannattaa kokeilla, sillä parin kuvan ottamisen aikana oltiin yhdessä pienen apurin kanssa popsittu parempiin suihin kaksi isoa muffinia.

Mustikkamuffinit

6dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
ripaus suolaa (tai 1tl jos käytät suolatonta voita)
2,5dl sokeria

Sekoita kuivat ainekset isossa kulhossa ja tee keskelle kuoppa.
1,5dl voita sulatettuna
2dl ranskankermaa (rasvaisinta ei kevyttä)
2 munaa 

Sulata voi ja anna hieman jäähtyä, lisää muut ainekset ja vispaa kevyesti sekaisin niin että munien rakenne rikkoontuu. Kaada neste kuoppaan ja sekoita kevyesti sekaisin, älä sekoita liikaa. Lisää mustikat ja kääntele sekaan, varo liikaa sekoittamista. Voitele muffinipelti ja täytä kupit täyteen taikinaa. 

voita
sokeria
vaniljasokeria
vehnäjauhoja
  
Nypi sekaisin ja ripottele muffinien päälle. Paista 200°c n.18min.

  • Share:

You Might Also Like

0 kommenttia