JÄÄDYKEKAKKU

By Jaana K - 11.13Luonto tarjoaa kyllä nyt parastaan! Viime viikkoinen nakukakku innosti leipomaan lisää ihan vain siksi, että saisin koristella jotain taas marjoilla ja kukilla. Erittäin hyvä syy leipoa! Marjoista valitsin ehkäpä kuvauksellisimmat marjat joita maa päällään kantaa, karhunvatukat. Tosin nämä poimittiin kaupan hyllystä ihan vain siksi, että tämä piti saada äkkiä valmiiksi sunnuntai-iltana enkä tiedä kyllä yhtäkään karhunvatukka paikkaa. Harmi.

Jäädykekakku on ollut pitkään listalla, mutta jostain syystä kammoksun raakoja kananmunia joita niin valitettavan monessa jäädykereseptissä käytetään. Tähän kokeilin tehdä massan ilman ja hyvin onnistui. Parhaimmillaan kakku oli reilun kahden tunnin pakastamisen jälkeen hieman kohmeisena. Kun kakku oli kokonaan jäätynyt, ei se enää sulanut yhtä mukavan pehmeäksi, mutta tarpeeksi kylmäksi, joten suosittelen syömään kakun kerralla.

Koristeena tällä kertaa mintunlehtiä, korianterin kukkia, mansikankukkia sekä orvokkeja ja paljon paljon marenkia muruina, tomuna ja kokonaisina. Oli aivan täydellinen kakku minun makuuni!

Jäädykekakku

 kääretorttupohja

2,5dl Flora vispiä
1prk ranskankermaa
1tl fariinisokeria
1tl vaniljasokeria
1 sitruunan mehu
tomusokeria oman maun mukaan

marenkeja
boysenmarjoja

Aloita paistamalla kääretorttupohjat. Niitä on kätevä pitää myös valmiiksi pakastimessa. Leikkaa pohjasta 2 18cm vuokaan sopivaa palaa. Laita yksi paloista pohjalle ja murskaa päälle reilusti marenkia.

Vatkaa vispikerma ja ranskankerma vaahdoksi. Mausta sokereilla ja sitruunamehulla ja sekoita tasaiseksi massaksi. Levitä täytettä pohjan ja marenkien päälle ja jätä hieman täytettä pursotettavaksi kakun päälle. Laita toinen kääretorttupohjapala täytteen päälle ja pursota täytettä sinne tänne. Pakasta muutama tunti. Koristele marjoilla, marengilla ja kukilla.

  • Share:

You Might Also Like

0 kommenttia